• Les dades mostren una lleugera pujada respecte a les expectatives al mes de novembre
libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

Gran Bretanya ha publicat les dades macro del mes de novembre. La dada més destacada ha estat l'augment del 3,1% de l'IPC. El Regne Unit encadena quatre mesos amb pujades del preu de béns i serveis de les llars.

La dada oferta pel National Statistics ha estat lleugerament superior a l'esperat per les previsions ja que s'ha incrementat un 0,1% al mes d'octubre. Els números també són més elevats en comparació amb el mes d'octubre que, igual que les prediccions, es van situar al 3%. Aquestes xifres són les millors dels últims cinc anys. Aquesta pujada es deu principalment als alts preus del petroli i del canvi feble de la lliura enfront d'altres divises.

Els analistes creuen que les dades no són bons per a Mark Carney a causa de les seves previsions

Quant a les dades de l'IPC subjacent, el Regne Unit ha pujat un 1,8% respecte a l'any anterior, més del que s'esperava, ja que es preveia un augment de l’1,5%. Al mes d'octubre aquest paràmetre es va situar a l'1%.

David Cheetham, analista de XTB, després les dades publicades ressalta que "serveix perquè es creï una pressió sobre el Banc d'Anglaterra perquè s'adopti una postura més duradora". A ulls de l'expert, aquestes dades "no seran benvingudes" pel Governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, a causa que "haurà d'escriure una carta al Tresor explicant per què el banc ha permès que la inflació superi el seu llindar del 2%". Per la seva banda, Chris Williamson, analista d’IHS Markit, vaticina un "augment de les taxes d'interès".

Altres dades macro publicades pel Regne Unit són els preus de producció que s'han disparat un 3%. Xifra que ha tornat a millorar al seu mes anterior, octubre.

Noticias relacionadas

contador